Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Smerteguiden er specialiseret i behandling og mestring af vedvarende smerter

    Velkommen til Smerteguiden

    Vedvarende smerter kan stjæle bevægelsesfrihed, ressourcer og liv.

    Når du først er ramt, kan alting føles som en kamp, både med og mod din krop. Smerterne er som en opmærksomhedsmagnet, der skygger for glæden og livskvaliteten.

    Min mission er at hjælpe dig til færre smerter og mere frihed. Jeg vil lære dig at handle kropsklogt og smerte-smart, så du får styringen og livskvaliteten igen. Livet skal fylde mere end smerterne.

    Du får ingen quick-fixes her. Tværtimod får du en grundig smerteundersøgelse, hvor jeg tager mig god tid til at lytte til din situation. I et tæt samarbejder, finder vi bæredygtige løsninger på dine udfordringer med smerterne. Altid med udgangspunkt i dit liv og det menneske du er.

    Du får behandling med udgangspunkt i den nyeste smertevidenskab og effektive smertecoachende værktøjer, som lærer dig at opbygge fuld tillid til dig selv, din krop og din fremtid igen.

    Målet er at hjælpe dig til frihed, både nu og i fremtiden.

    Kend de 3 vigtigste grunde til Smerteguiden blev skabt

    Tryk på plusset.

    Forståelsen af smerter, har ændret sig fundamentalt de sidste 25-30 år.

    Forståelse af hvad smerter er, har ændret sig fundamentalt indenfor de sidste 20-30 år. Vi forstår i dag smerte som en del af et større beskyttelsessystem, og mindre som anatomi, struktur og væv.

    For at jeg skal kunne hjælpe dig med dine smerter, er jeg nødt til at lære dit beskyttelsessystem at kende.

    Forskningen har gang på gang vist os at smerter er en del af vores overordnede beskyttelsessystem, hvilket betyder at alt der truer dig, kan påvirke dit beskyttelsessystem. Netop derfor er din historie, hvad du har oplevet af smerter og lært om smerter, afgørende for din bedring.

    Smerter har utallige bidragsydere, som er langt mere end blot anatomi. Din oplevelse af smerter hænger sammen med nervesystemet, hjernen, immunsystemet, dine overbevisninger, din tolkning, bevægelse, søvn og din mentale fleksibilitet og fysiske helbred og meget mere.

    Derfor vil du hos Smerteguiden, opleve en anderledes helhedsorienteret tilgang til din smertebedring.

    Du vil blive guidet igennem nye perspektiver på dine smerter, få belyst nye aspekter af din situation, så hele dig kan handle kropsklogt og smerte-smart og komme i mål med din frihed.

    Det er alt for reducerende kun at behandle en kropsdel, når der nu sidder et helt menneske fast på den.

    Smerte er ikke kun krop. Forestil dig at smerter er som et stort puslespil med hundredvis af brikker, som alle kan have indflydelse på din smerte.

    Smertevidenskab har dokumenteret at smerter er langt mere end kun krop med anatomi, væv og mekanik. Smerter er unikt og individuelt og vi skal ikke reducere dig som menneske, til kun at være en krop. Det er utilstrækkeligt overfor dig der oplever det, og det er en ufuldstændig forklaring, der bygger på en forældet forståelse af smerter.

    Du er et helt menneske og hele dig skal have det bedre.

    Har du haft smerter i længere tid, ved du også at vedvarende smerter kan medføre konsekvenser, der rækker langt ud over kroppen. Jeg hører mange klienter sige: “Det er ikke så meget smerterne, dem kan jeg godt håndtere, men det er alt det andet smerterne medfører.”

    Smerter påvirker ikke bare din krop. Det kan føles som om du er faret vild i en lang kamp for at få det bedre, og kampen har måske haft konsekvenser for dit mentale helbred, følelser, søvn, praktiske gøremål, bekymringer, dine nærmeste, arbejdslivet og sociale relationer.

    Den nye smerteforståelse viser at netop dine tanker, overbevisninger, hvad du har fået at vide og lært om dine smerter er helt essentielt for din adfærd omkring dine smerter og faktisk medvirkede faktor i det store smertepuslespil. Så kun at behandle krop, hvis målet er at du selv gerne vil have kontrollen tilbage over smerterne, så er du nødt til at inddrage dig som menneske, dine oplevelser, tanker, følelser, erfaringer og bekymringer om hele din situation.

    I et smerteforløb hos Smerteguiden inddrages ‘hele’ dig og forløbet er tilpasset dig, din situation og nuværende ressourcer. Du får en engageret samarbejdspartner der giver dig dedikeret professionel sparring om hvordan du mærker frihed i din krop og i dit liv.

     

    Min erfaring er at god tid til grundighed og fuld opmærksomhed på dig som menneske, betaler sig.

    God tid til grundighed er én af de vigtigste grunde til at jeg har skabt Smerteguiden. Derfor får du altid gode tidsrammer hos Smerteguiden.

    Jeg kan ikke sige det nok: Jeg tager din situation, smerter og bekymringer alvorligt. Jeg sætter god tid af til dig, din krop og din historie. Sammen afdækker vi dine største udfordringer er, og hvad der skal til for at du føler dig hjulpet videre. Hos mig er du ikke blot et nummer i rækken. Jeg tager kun få klienter ind ad gangen, så jeg kan give dig min fulde opmærksomhed og hjælpe dig helt i mål.

    Min erfaring er at grundighed betaler sig. Mange af mine klienters forløb er forkortet betragteligt, fordi vi virkelig kom til bunds i den afklarende fase. Når vi tager os tid til at begynde med, bliver din plan mere fokuseret, og du kan allerede her, aktivt være en del af din egen behandling.

    At have smerter fylder og mens de står på er det almindeligt, at man har gjort sig rigtig mange tanker, bekymringer, løsninger igennem, inden man søger hjælp udefra. Det er også ret normalt at tvivl, usikkerhed og sårbarhed er følgesvende, når man søger hjælp til sine smerter.

    Jeg har personligt enormt kedelige erfaringer med at komme med mine symptomer hos en læge eller behandler i håb om at de kan hjælpe mig, og indenfor de første minutter, føle mig afbrudt, afskåret og fornemmelsen af at jeg er helt galt på den. Og er du godt klar over hvor længe jeg havde gået og overvejede om det bare var mig, den var gal med. Det lukkede mig i, og jeg følte mig ikke set, hørt eller mødt og følte mig mere eller mindre magtesløs, for hvor skulle jeg nu gå hen og få hjælp?

    Kommunikation og det medmenneskelige aspekt er en udfordring, og især med de rammer der er i sundhedsvæsenet.

    Desværre har jeg også selv erfaret at stå på den anden side og mærke tidspresset i sundhedsvæsenet. I de 8 år jeg var privatpraktiserende fysioterapeut, havde jeg 10-14 patienter om dagen. En session varede 30 min. hvor jeg både skulle nå at lytte til et menneske der søger hjælp og har ondt, udelukke alvorlighed, undersøge diagnose, behandle, evt. tøj af, tøj på, lave en behandlingsplan, instruere i øvelser, svare på afklarende spørgsmål, et varmt smil at sende dem afsted på, betaling, journalskrivning – og så kommer den næste patient. Patienterne længtes efter mere tid til nærværet og det menneskelige aspekt af at have smerter – og det samme gjorde jeg som fysioterapeut. Rammerne tilbyder det ikke.

    Derfor er rammerne og formen helt anderledes i Smerteguiden og jeg gør en ære i at du er det eneste, der har min fulde opmærksomhed, mens du er hos mig.

    Hvem er bag Smerteguiden?

    9 facts om Mathilde Kehler

    • Mit navn er Mathilde Kehler og jeg er stifter af Smerteguiden. Jeg er gift med min Nicolai og vi er forældre til lille lækre Gry. Vi bor i naturrige Sorø efter 16 år på Vesterbro, KBH.

     

    • Jeg er opvokset i en højskolefamilie på en gård på landet. Herfra har jeg en lært glæden ved at skabe fællesskaber og samhørighed. Uden dét drive havde jeg nok ikke startet Gin&Elastikker, Tøse-Trail-Træning og Spaghettiklubben. Men hvad de færreste ved, er jeg faktisk introvert.

     

    • Det har altid været en drivkraft i mig at se muligheder og sætte i værk. Jeg nyder at hjælpe med at skabe handling.

     

    • Jeg har haft et udfordrende forhold til krop igennem min ungdom med indre hård kritik, langvarige smerter, akutte skader, fjollede ukorrekte diagnoser og fejlfindingsundersøgelser (ved jeg nu), der ikke har hold i opdateret smertevidenskab.

     

    • Jeg har altid elsket at gå i skole, læse og lære nyt. Jeg er enorm nysgerrig og videbegærlig. Der er næsten intet bedre end at fordybe mig i en bog, kursus, artikel og næsten mærke mine hjerne skaber nye indsigter. It’s a kick.

     

    • I 2017 løb jeg 10 halvmaratons, hvor halvdelen af dem var i bjerge ude i verden, de såkaldte Skyraces. Det er jeg pivstolt af.

     

    • Jeg er big time skolekridt-elsker (altså dem man kan spise selvfølgelig) og foretrækker tulipaner, frem for roser.

     

    • Jeg er ekstrem dårlig til at skrive 8-taller (spørg mig ikke hvorfor).

     

    • Min nuværende absolut yndlingsbeskæftigelse er en lækker cykel- eller løbetur med Nicolai og Gry i skoven, som ender med en dyp i søen. That’s life.

    Hvor har jeg min faglighed fra?

    Uddannelse og certificeringer

    2021

    • Professional Certified Coach (PCC) International Coach Federation

    2020

    • Certificeret Kliniker – med speciale i muskuloskeletal fysioterapi
    • Mindfulness instruktør med speciale i smertefulde tilstande.

    2019

    • Diplom Muskuloskeletal Fysioterapeut ved Dansk selskab for Muskuloskeletal Fysioterapi (60 ECTS) – 4 års deltidsstudie
    • Syddansk Universitet, Kandidatmodulet i evidensbaseret fysioterapi med opgave i Pain Self Efficacy

    2018

    • Grunduddannelsen coach fra Sofia Manning (155 timers ICF godkendt træning)

    2013

    • Bachelor i fysioterapi, med opgave i smerte og muskuloskeletal fysioterapi

    Videreuddannelse indenfor smerte og psykologi

    2024

    • Smerte og fysioterapi Symposium: Can we communicate bette results?
    • Konference i Nationalt netværk for smerter i muskler og led
    • EFIC vitual Pain Summit
    • Acceptance and commitment therapy – Rikke Kjeldgaard
    • CorKinetic Mentorship
    • Better Clinician Project
    • Le Pub Scientific

    2022

    • Smertevidenskab: Lær at behandle kroniske smerter
    • Mastercoach specialerne Sofia Manning:
      • Stresscoach, Facilitatorcoach, Intuitionscoach, Iværksættercoach

    2021

    • Peter O’Sullivan: Reframning musculoskeletal practice
    • Modern Pain Care: The complete clinician
    • DSMF: Kognitiv adfærdsterapi og motiverende samtale

    2020

    • Smertevidenskab: Moderne smertevidenskab

    2019

    • Pia Callesen: Metakognitiv terapi
    • Viden om smerter: Neuroscience

    2018

    • SDU: GLA:D ryg
    • Mesterlære hos Sofia Manning

    2017

    • Tamar Pincus: Psychologically-informed practise for practioners treating people with pain

    2016

    • DSMF: Smertekursus nr. 1 -2 -3

    2015

    • SDU: GLA:D knæ/hofte
    • DSMF: Temadag om lænderygslidelser

    2013

    • Lorimer Mosely: Understand and Explain Pain
    • Peter O’Sullivan: Cognitive functional approach to managing back pain
    • Region H: Sundhedspædagogik for patientundervisere (3 mdr.)
    • Fysiodanmark FYSIQ:1 års mentorforløb
    • DSMF: Temadag om smerter
    • Gwen Jull: Nakke og hovedpine speciale

    Fysioterapeutisk arbejdsliv

    Smerteguiden.dk

    • Smertebehandling, smertecoach, undervisning og gruppeforløb siden 2020

    2024

    • Samarbejdspartner med Forening for kroniske smerteramte (FAKS)

    2020-2024

    • Frivillig gruppeleder og workshopsfacilitator hos Anonyme Borgere med Smerter (ABMS)

    2023

    • Mastertalk og Masterclass i Smertecoaching hos Sofia Manning

    2022

    • Konsulent hos Better Health
    • Masterclass i Smertecoaching hos Sofia Manning

    2019-2020

    • Privatpraktiserende fysioterapeut hos Rødovre Centrum Fysioterapi
    • Medunderviser på Stresscoach Mastermodulet hos Sofia Manning

    2012-2019

    • Privatpraktiserende fysioterapeut med speciale i ryg og nakke hos FysioDanmark FYSIQ Dragør og Kastrup
    • Reformer Instruktør FysioDanmark FYSIQ Femøren

    2013-2015

    • Ansvarshavende danse-fysioterapeut med screeninger, forebyggelse og skadebehandling på
      • Dansk Scenekunstskole, Skolen for moderne dans
      • Copenhagen Contemporary Dance School
    • Fitnesstræner for ‘Work it out’ hos SSB

    2013-2023

    • Foredrag- og workshopfacilitator på fedmekirurgisk postoperativ livsstilsdag hos Capio

    2013-2015

    • DM2 og KOL patientuddannelse for Dragør Kommune

    2012

    • Fysioterapeut på medicinsk afdeling på Amager Hospital

    2011

    • Fys-assistent hos Bathcheva Dance Company, Israel

    Videreuddannelse indenfor sportsfysioterapi og træning

    Dansk selskab for sportsfysioterapi

    • Førstehjælp og akutte skader
    • Knæ
    • Fod/ankel
    • Hofte/lyske
    • Skulder
    • Albue/hånd
    • Tape
    • Styrke- og kredsløbstræning
    • Temadag om skulder

    Træningsinstruktør

    • Pre- pilates og Pilates instruktør
    • Reformer Pilates Instruktør
    • TRX instrukør
    • Functional Moves instruktør
    • Funktionel træning

    Dynamisk stabilitet

      • Introkursus
      • Lumbal
      • Cervikal
      • UE
      • OE
      • Styrketræning high load

    Jeg er stolt af, at jeg…

    Har hjulpet hundredvis af mennesker med deres smerter

    Har skabt et fællesskab for smerteramte i ‘Klub Smerteværkstedet’ på Facebook

    Tilbyder online kurser i ‘Din digitale smerteskole’

    Tilbyder gruppeforløbet ‘Mindfulness for smerteramte’

    Holder foredrag om opdateret smerteforståelse 

    Deltaget i 6 podcastepisoder, hvor jeg fortæller om smerte og hvordan jeg arbejder

    Skabt en ‘Masterclass i Smertecoaching’ hos Sofia Manning

    Skabt Smertekompasset, et smertecoachende rammeværktøj

    Holder smertecoachingworkshops på fysioterapeutklinikker

    SMERTECOACHUDDANNELSEN 2025

    Vejen til Smerteguiden

    Jeg er vel egentlig almindelig opdateret smertefys, og så alligevel gør jeg det anderledes. Jeg er online-fys, smertecoach og underviser.

     

     

    Min personlige historie bag Smerteguiden, går nogenlunde sådan her:

    Jeg læste min første artikel om opdateret smerteforståelse på fys-studiet og fik nærmest kantine-kaffen galt i halsen. Det var som at få helt nye briller på, og jeg forstod pludselig smerter hos mine klienter helt anderledes.

    I mit rum på fys-klinikken fik jeg et whiteboard, så jeg kunne tegne og lære mine klienter om deres smerter ude fra den nye smerteforståelse. For du skal vide dét, når det nu er dig, der står med smerterne alle de andre 167 timer i ugen.

     

    Jeg fik tydelig erfaring med at når du forstår din egen problematik, så styrker det din mestring af dine symptomer, og du oplever mere frihed omkring dine smerter.

     

    Tidligt blev mit karrierevalg smerter og jeg nørdede smertevidenskab så ofte jeg kunne – og uden at vide, at det blev de første spæde skridt mod Smerteguiden.

    På klinikken begyndte jeg helt naturligt at varetage flere komplekse smertepatienter og jeg begyndte at arbejdede mere samtalebaseret. Jeg tog coachuddannelsen hvor man helt lav-praktisk træner spørgsmål og kommunikation i månedsvis.

    Jeg var ikke længere i tvivl om at jeg ville arbejde coachende med smerteramte. Jeg købte domænet smerteguiden.dk i 2018 med henblik på at formidle smerteviden, undervisning, foredrag og workshops.

     

    To ting skulle ske inden da.

     

    Denne ene var at jeg startede min mindfulness instruktør uddannelse. Et emne som smerteforskningen ofte anbefaler til smerteramte og samtidig var jeg selv nysgerrig på stilheden og den fulde konfrontation, accept og compassion.  Jeg vidste ikke at det blev en vigtig læring af at rumme ubehag og stormvejr og være okay med det samtidig. En kompetencer jeg lærer mine klienter.

     

    Det andet der skete, var et sandt U-turn.

     

    Jeg havde fået en alletiders karrieremulighed på en ny klinik, hvor jeg kunne behandle fuld ud fra en opdateret smerteforståelse og facilitere en masse smerteundervisning.

    Efter 7 måneder på klinikken, blev jeg kørt ned, fik totalskadet min bil og fik både en kraftig hjernerystelse og nakke-ryg-armsmerter, tinitus, lyd- og lysfølsom, koncentrationsbesvær og ekstrem træthed og alt hvad der hører med sig til en hjernerystelse. Det sendte mig ud af arbejdsmarkedet i et halvt år.

    Når chok og kriser rammer én, bliver der i kølvandet, ofte taget livsforandrende beslutninger.

     

    Det skete også for mig.

    En aften mellem jul og nytår ved en fjord i Norge (hvor jeg var rejst til for at få stilhed og ro til min rystede hjerne og ømme krop) – blev jeg tydeligt for mig, at jeg i mit arbejdsliv, længe havde længtes efter mere tid til grundighed, medmenneskelighed og ordentlige tilbud til mennesker med langvarige smerter. De dage i stilhed og ro, blev afgørende for mit arbejdsliv i dag.

    Med chokkets alvor i baglommen, var der en kompromisløs stemning omkring hvad jeg egentlig vil bruge mit arbejdsliv, min tid og min energi på.

     

    Jeg vil have tid nok til hver enkelte klient og udleve min mission om at udbrede opdateret smerteforståelse og arbejde ud fra den coachende tilgang til mennesker med smerter.

     

    Smertecoaching-begrebet blev skabt og Smerteguiden tog sin spæde begyndelse.

    Siden da har jeg tilbudt online smertebehandling til smerteramte, og jeg går på arbejde hver dag for at guide og inspirere smerteramte med viden og værktøjer til at få det bedre.

    Det er mit drømmejob og jeg kniber tit mig selv i armen over at de muligheder jeg har skabt for virkelig at hjælpe mennesker, fra smerte til frihed.

     

    Og i dag ser det nogenlunde sådan her ud:

    Jeg arbejder online med smertecoaching med klienter 3 dage om ugen. Jeg underviser på fys-klinikker, patientforeninger og biblioteker i opdateret smerteforståelse. Jeg er samarbejdspartner med Forening for kroniske smerteramte. Jeg har skabt Masterclass i Smertecoaching, opstartet fællesskaber for smertecoach-nysgerrige og Smertecoachuddannelsen starter januar 2025.

    Min mand og jeg legede med tanken om at vinde 750 mill. i Eurojackpot – og jeg sagde helt intuitivt, at så ville jeg købe en lækker smerteklinik med kursuslokaler, ansatte, behandlerfællesskab og udleve alle mine planer for opdateret, smertecoachende tilbud til smerteramte og undervisning for smertebehandlere.

    Jeg havde slet ikke overvejet at jeg ikke ‘behøver’ at arbejde. Det fortæller om at jeg brænder for Smerteguiden og for at hjælpe dig med opdateret, coachende smertebehandling.

    Mere inspiration? 

    Book en gratis smertevurdering

    Det er risikofrit og uforpligtende.

    Har du spørgsmål?

      Kom i gang for 0 kr.

      Vælg en af Smerteguidens velkomstgaver.