Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Min personlige historie bag Smerteguidens tilblivelse

    Min personlige historie bag Smerteguidens tilblivelse

    Mit navn er Mathilde Kehler. Jeg er egentlig almindelig opdateret smertefys, og så alligevel lidt anderledes. Jeg er online-fys, smertecoach og underviser og min personlige historie går nogenlunde sådan her:

    • 2013:
      • Jeg læste min første artikel om opdateret smerteforståelse på fys-studiet og fik nærmest kaffen galt i halsen. Det var som at få helt nye briller på, og jeg forstod pludselig smerter hos mig selv og mine klienter helt anderledes. Mit karrierevalg blev smerter og jeg nørdede smertevidenskab så ofte jeg kunne og uden jeg vide at det blev de første spæde skridt mod Smerteguiden.

     

    • 2015:
      • I mit rum på fys-klinikken købte jeg og fik installeret et whiteboard, fordi jeg manglede det sted til at tegne og lære mine klienter om deres smerter. For hvorfor skulle jeg kun vide det, når nu det var dem der skulle lære at håndtere det resten af de 7 dage i ugen. Jeg begyndte at forklare og undervise mine klienter i hvordan vi egentlig forstår smerter nu, ud fra den nye smerteforståelse. Og jeg fik tydelig erfaring med at når de forstod deres egen problematik bedre, så styrkede det deres mestring af deres symptomer, håndtering og frihed omkring deres smerter.

     

    • 2017:
      • Helt naturligt begyndte jeg at varetage flere og flere komplekse smertepatienter og jeg arbejdede mere og mere samtalebaseret. Jeg havde indtil nu været på flere kommunikationskurser, men ville gerne føle mig ordentligt klædt på til at mestre spørgsmål og guide samtaler der virkelig kunne rykke og forandre folks liv.

     

    • 2018:
      • Jeg startede coachuddannelsen og trænede spørgsmål og kommunikation i månedsvis. Jeg dedikerede mig og engagerede mig i den coachende verden. Blev coachtræner på 2 efterfølgende hold, deltog på mesterlære forløb og urban retreats og endte med at tage mastermodulerne i facilitator, intuitiv, iværksætteri og stress (hvor jeg blev medundeviser). Her blev der virkelig slået rødder til Smerteguiden. Jeg var ikke længere i tvivl om at det var den her vej jeg skulle gå. Jeg købte domænet smerteguiden.dk med henblik på at formidle smerteviden, undervisning, foredrag og workshops. (Jeg vidste ikke at det ville ende med at blive min levevej)
      • Det blev også året hvor jeg startede min mindfulness instruktør uddannelse. Et emne jeg havde kredset længe om og som mere og mere smerteforskning anbefaler til smerteramte. Et redskab til en øget bevidsthed om din opmærksomhed, til sindsro, kropsro og ikke-gøren. Et værktøj til emotionel og kropslig restitution og regulering. Og at opøve en kompetence til rumme ubehaget, accept af nuet hvorend det stormer og samtidig vide at vi er okay, og at vi kommer igennem det.

     

    • 2019:
      • 2019 blev et skelsættende år, som skulle vise sig at ændre mit liv. Et sandt U-trun. Jeg flyttede klinik fordi de bl.a. tilbød gode muligheder for behandling ud fra opdateret smerteforståelse og en masse smerteundervisning. Dog skete der desværre dét, at jeg efter 7 måneder på klinikken, blev kørt voldsomt ned, fik totalskadet min bil og fik så kraftig en hjernerystelse og nakke-ryg-armsmerter at jeg var ude af arbejdsmarkedet i omkring et halvt år.
      • Når chok og kriser i livet rammer én, bliver der ofte i kølvandet taget nogle livsforandrende beslutninger. Det skete også for mig: En aften mellem jul og nytår ved en fjord i Norge (hvor jeg var rejst til for at få stilhed og ro til min rystede hjerne og ømme krop) – blev jeg tydeligt for mig at jeg længe havde længtes mere tid til grundighed, medmenneskelighed og ordentlige tilbud til mennesker med langvarige smerter. Med chokkets alvor i baglommen, var der en kompromisløs stemning omkring hvad jeg egentlig vil bruge mit liv, min tid og min energi på, når det så hurtigt kan tages fra mig, gik det for alvor op for mig, at jeg ikke skulle tilbage til rammerne på en privatpraktiserende fysioterapiklinik. De her dage i stilhed og ro, blev skelsættende for mit liv i dag. Jeg ville skabe mit eget firma, hvor jeg kunne have tid nok til hver enkelte klient og hvor jeg kunne udleve min mission om at udbrede opdateret, nuanceret smerteforståelse og arbejde ud fra den coachende tilgang til de mennesker med smerter. Smertecoaching-begrebet blev skabt.

     

    • 2020:
      • I starten af året, postede jeg mit første ægte smerte-instagramopslag. Kort efter ramte Corona landet og en ny digital verden blev skabt og det blev afgørende for min virksomhed. Jeg opsagde mit lokale i indre København og gik 100% online. Jeg kunne nu hjælpe mennesker i hele landet, og mine klienter havde ingen transporttid, og igen og igen oplevede jeg at et nærværende rum blev skabt gennem skærmen, og at undersøgelser og vurderinger ikke var en begrænsning, trods afstanden.
      • I sommeren 2020 Jeg fandt min kommende mand og vi flyttede til Sorø. Jeg fik mit eget kontor og Smerteguiden fandt for alvor sin plads. Min arbejdsplads, min mission og muligheden for at tilbyde grundighed, god tid og opdateret smertebehandling til alle der havde brug for det, uanset hvor I er henne i landet. Det er mit drømmejob.

     

    • 2023:
      • Siden da har jeg tilbudt online smertebehandling til smerteramte, skabt ‘Din digitale smerteskole’, Smertekompasset, PAIN-TALKS, Klub Smerteværkstedet, gruppeforløb med ‘Mindfulness for smerteramte’ og jeg gør hvad jeg kan for at guide og inspirere smerteramte gennem opdateret viden, smertecoachende værktøjer og håb om at få det bedre.
      • Den nytænkende måde jeg arbejder med mennesker med smerter på, har jeg fortalt om i flere forskellige podcats. Jeg underviser i Masterclass i Smertecoaching hos Sofia Manning, holder kommunikationsworkshops på fys-klinikker, foredrag for patientforeninger og underviser i smerte, sind og sprog på uddannelser.

     

    Og i dag ser det nogenlunde sådan her ud

    Min mand og jeg legede med tanken om hvis vi vandt 750 mill. i Eurojackpot – og jeg sagde helt intuitivt, at så ville jeg købe en lækker smerteklinik med kursuslokaler, få 10 ansatte (gerne flexjobbere, så de får en mulighed for at arbejde et godt sted) til at hjælpe mig med at skabe holdbare tilbud til at alle der havde lyst til at modtage viden om den nye smerteforståelses, gode budskab. Jeg havde slet ikke overvejet at jeg ikke ‘behøver’ at arbejde. Det er så meget jeg brænder for Smerteguiden og for at hjælpe dig med ordentlig smertebehandling.

    Har du nogen spørgsmål til min rejse hen til Smerteguiden, skal du altid være velkommen til at skrive til mig.

    Enten under ‘kontakt’ eller på mk@smerteguiden.dk

    Alt godt til dig // Venligst Mathilde